A honlap bizonyos funkcióinak működéséhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépes böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat/eltávolításukat.

46.466 Ft
Menny.:csomag

Ceramin 45835 nero vízálló falburkolat

Nem értékelt
Összes raktárkészlet: Elérhető
Cikkszám: CER-F-45835

A Ceramin Vario a természetes kő és csempe valódi alternatíváját kínálja. A kerámialap vagy greslap minden előnyével rendelkezik, de sokkal könnyebb és olcsóbb burkolni. Ceramin® - Innovatív ásvány kompozit padló- és falburkolatok Ceramin® termékeink új fejezetet nyitnak a padló és falburkolásban. Nagyszerűsége a forradalmian új anyagösszetételében, egyedülálló tulajdonságaiban és egyszerű használatában rejlik! Széles minta kínálatunkban egyaránt megtalálható a tökéletesen élethű fa- és kőmintázat. 100%-ban vízálló, ezért vizes helységbe és kültérre is rakható.

Meggyőződésünk, hogy a felújítások új slágerterméke lehet, hiszen felhelyezhető a meglévő gres-, kő- vagy csempeburkolatra is. 10+1 érv a Ceramin® fal és padlóburkoló mellett: 1. Vékony és könnyű, ezért rendkívül egyszerű vele dolgozni 2. Hatalmas teherbírás, felragasztva gyakorlatilag törhetetlen 3. Egyedülálló technológia, tökéletesen élethű fa- és kőminták 4. Vízálló, ezért akár zuhanyzóban vagy kültéren is használható 5. 100%-os méretstabilitás, ami lehetővé teszi a padlófűtés használatát 6. Innovatív illesztési technológia, aminek köszönhetően villámgyorsan lerakható, a padlólapokat klikk-rendszerének köszönhetően nem is muszáj ragasztani 7. Rendkívül ellenálló felületének köszönhetően akár irodai vagy közületi felhasználásra is alkalmas 8. Még a fa- és kőburkolatokhoz képest is jelentősen jobb zajcsökkentő és hangelnyelő képességgel rendelkezik 9. Por- és koszmentesen vágható, burkolható, a beépített fugának köszönhetően fugázásra nincs is szükség 10. Akár a meglévő burkolatra is feltehető, ezért könnyebb vele a felújítás +1: Környezetbarát, újrahasznosítható, PVC-mentes, károsanyag-kibocsátása padlófűtésnél sincs, a maradékot az otthoni kukába is dobhatjuk

46.466 Ft
Menny.:csomag

Leírás

Ceramin ásványkompozit padló-és falburkolat beépítési útmutató

A Ceramin ásványikompozit burkolólapokat beltéri függőleges- és vízszintes burkolatként alkalmazható falfelületek és padlók burkolásához lakossági és ipari környezetben, családi házakban, magánlakásokban, irodákban, üzletekben, éttermekben, szolgáltató intézmények közösségi tereiben, de akár vizes helyiségekben is, amennyiben azok megfelelő vízszigeteléssel ellátottak.

A Ceramin padlóburkolatokat kétféleképpen is letehetjük:

A vízterhelésnek kitett helyiségekben (pl. fürdő, zuhanyzó stb.) Schönox EmiClassic ragasztóval, azokban a helyiségekben, ahol elegendő a nedvességállóság (pl. nappali, előszoba, konyha stb.) PROFIFLOOR LVT Max padlóalátéttel.

Amennyiben hosszantartó, esztétikus és terhelhető burkolatot szeretnénk, a kivitelezéssel kapcsolatos alábbi gyártói ajánlásokat mindenképpen érdemes betartani:

 • A burkolandó felületek legyenek TÜKÖR SIMÁK: szabványosan szilárdak, szárazak, teherbíróak és méretpontosak, valamint minden olyan szennyeződéstől mentesek, melyek megakadályozhatják a megfelelő tapadást, mint pl. por, olaj, zsír, ragasztómaradványok és laza részek.
 • Meglévő burkolatra ragasztás esetén a régi, de még használható burkolatoknak tökéletesen kell tapadniuk és teherbírónak kell lenniük, kerámia burkolatokat és természetes köveket illetve egyéb nedvszívással nem rendelkező felületeket alaposan meg kell tisztítani és SCHÖNOX SHP tapadó-alapozóval le kell kenni.
 • Hagyományos nedvszívással rendelkező felületeket (beton, cementesztrich, kalciumszulfát esztrich, mész-cement vakolatok, zsákos vakolatok, gipszvakolatok, gipszkarton) SCHÖNOX KH alapozókoncentrátum megfelelő hígításával le kell alapozni.
 • A 2-3 mm-nél nagyobb felületi egyenetlenséggel rendelkező fal- és padlófelületek a Ceramin lapok leragasztása előtt ki kell egyenlíteni. Állékony, glettelhető javítóanyagként használjunk SCHÖNOX PL-t, nagyobb padlófelületek önterülő kiegyenlítéséhez a SCHÖNOX UNIPLAN alkalmazható, vastagabb, akár több cm-es öntéshez használjuk a SCHÖNOX FPL PLUS-t.
 • Bár a Ceramin burkolat nem csak a meleg-, de akár számos hidegburkolatnak is tökéletes alternatívája, ügyeljünk rá, hogy fektetése és rögzítése a melegburkolati szerszámokkal és technológiával történik. A Ceremin lap méretre szabása: fűrészelni tilos, karcoljuk meg és a karcolás helyén törhető.  Ezért a SCHÖNOX EMICLASSIC diszperziós ragasztót csak és kizárólag TKB A1-A4 illetve B1-B3 fogazású simítóval szabad felhordani ügyelve a helyes ragasztóvastagságra, ami általában nem több, mint 250-400 g/m2.
 • Szívó alapfelületek esetén a lapokat közvetlenül a ragasztó felhordása után a helyükre fektethetjük kb. 50 percen keresztül. Nem szívó alapfelület esetén a fektetéssel várjunk kb. 10 percet, amíg a ragasztó megfelelően kiszellőzik!
 • Lábazati szakaszban, illetve vizes helyiségek negatív sarkainál, csatlakozó hézagoknál használjuk a SCHÖNOX ES tartósan rugalmas tömítő szilikont.
 • A kivitelezés során a burkolatra kenődött ragasztómaradványokat vizes ruhával haladéktalanul el kell távolítani!
 • A burkolt felületek 24 óra múlva járhatóak, teljes terhelhetőségük 72 óra.
 • Vízterhelésnek kevésbé kitett felületek esetén, ahol elegendő a nedvességálló felület (pl. nappali, konyha, előszoba, hálószoba stb.) a Ceramin padlók lerakásához ProfiFloor LVT Max padlóalátét használata esetén van csak GARANCIA, egyéb alátét lerakása esetén a termék elveszti a Garanciáját!!!
 • Elektromos fűtésre nem burkolható, mert az aljzat valószínűleg nem elég teherbíró, a Caramin padlóburkolat tartós használatához
 • Hidegburkolat helyett fürdőszobába, teljes felületen le kell ragasztani az aljzathoz és körbe sziloplasttal ki kell húzni, hogy megakadályozzuk a víz burkolat alá jutását.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!