A honlap bizonyos funkcióinak működéséhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépes böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat/eltávolításukat.

Termékek Menü

PVC-padló burkolási tanácsok

PVC-PADLÓ BURKOLÁSI TANÁCSOK

  • Tartós használat esetén javasoljuk a műanyagpadló leragasztását.
  • A műanyagpadló burkolása előtt aljzatról el kell távolítani a zsíros, olajos szennyeződéseket, kidudorodásokat. A padló ragasztására az aljzat teljes kiszáradása után +20 C-nál magasabb hőmérsékleten kerülhet sor. A padlót a leragasztás előtt 48 órával meleg helyen kell tárolni és 8 órával előbb ki kell teríteni.
  • A padló ragasztásához vizes diszperziós akril bázisú ragasztók használatát javasoljuk (pl. Soudal, Henkel), a ragasztók csomagolásán feltüntetett használati utasítás figyelembe vételével.

Figyelem! Amennyiben Ön oldószeres ragasztót használ, annak oldószertartalma a műanyagpadlót felhólyagosítja, zsugorítja. Az ebből eredő reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

A 2 mm-es fogmélységű kenőlappal egyenletesen bekent aljzatra kb. 1 cm-es átfedéssel fektetjük le az előre méretre vágott darabokat. A levegő kisimítása után fémvonalzó mellett az egymásra fektetett széleket egyszerre kell átvágni, majd a leeső széleket el kell távolítani. Így a szélek résmentesen összefekszenek.

A burkolat 24 órával a ragasztás után használható, de nedvesség csak 72 óra múlva érheti. Szegélyként fa, kemény műanyag léc vagy lágy PVC padlószegély használható.

A műanyag padló tisztítása, karbantartása

A műanyag padló tartós, jól tisztítható felületű, ennek ellenére az alábbi anyagok, behatások károsítják:

  • aceton, kloroform, etilacetát
  • bitumen és származékai
  • szikra és cigarettacsikk
  • éles, hegyes tárgyak, fémforgács

A fentieken kívül a fekete gumitárgyak hosszabb idejű érintkezés után eltávolíthatatlan, sötét foltot hagynak a padlóburkolaton. Ilyenektől (pl. bútorlábak, gumikerekek, ledörzsölődött cipőtalpnyom) a burkolatot tehát védeni kell.

Kérjük, hogy amennyiben bármilyen hibát észlel, a terméket ne fektesse és ne ragassza le. Felhasználás előtt a terméket kiterített állapotában ellenőrizze a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Garancia

A leragasztott műanyag padlóra csak akkor tudunk garanciát vállalni, ha a kifogás oka a használat során felmerülő minőségi hiba.