A honlap bizonyos funkcióinak működéséhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépes böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat/eltávolításukat.

Termékek Menü

Szőnyegpadló burkolási tanácsok

HASZNÁLATI UTASÍTÁS SZŐNYEGPADLÓ BURKOLÁSÁHOZ

Manapság az emberek nagyrészt maguk rakják le a lakásukba a szőnyegpadlókat. Az eljárás aránylag egyszerű, sikeresen megbirkózhatunk vele. Ennek ellenére van néhány trükk és anyag, amellyel a "csak kielégítő" helyett tökéletes lerakást érhetünk el. A különböző burkolatokhoz és eltérő bordázathoz sokféle, az alap és a borítás szerint összeállított ragasztó-, ill. fixálóanyagot állítanak elő. Lerakásnál két megoldás közül választhatunk:

1. KÉTOLDALÚ RAGASZTÓSZALAGGAL

A szőnyegpadlót először elrendezzük a szobában. Nagyjából körbevágjuk, majd a szélét visszahajtjuk és körben, a szegély mentén felragasztjuk a ragasztócsíkokat a megtisztított padlóra. Ezután lehúzzuk a szalag védőpapírját, a szőnyegpadlót gondosan rányomjuk. A fektetéshez felszedhető vagy különösen erős tapadású ragasztószalagot alkalmazhatunk.

2. TELJES FELRAGASZTÁSSAL

A helyes fixálót (ragasztót) az alap és a szőnyegpadló hátoldalának ismeretében válasszuk meg. Oldószermentes szőnyegfixálót használjunk.

A szőnyegpadlót először elrendezzük a szobában, nagyjából körbevágjuk. Ezután az egyik felét visszahajtjuk és a megtisztított padlórészre szőnyegfixálót hengerelünk. Az előírás szerint szikkasztjuk, a fixálóba ágyazzuk és kinyomjuk alóla a levegőbuborékokat. Ugyanígy járunk el a másik felével is. Padlófűtésnél minden esetben teljesen le kell ragasztani a padlószőnyeget.

Ápolás és tisztítás

  1. Porszívó sima szívófejjel: minden szőnyeg és szőnyegpadló tisztítására alkalmas felületszerkezettől és rögzítési módtól függetlenül. Hosszú szálú szőnyegnél kifejezetten javasolt.
  1. Porszívókefével: hosszú szálú szőnyeg kivételével mindenfajta szőnyeg számára alkalmas.
  1. Tisztítósamponos géppel: csak teljesen leragasztott, műszálas szőnyegpadló esetében alkalmazható. Nem szabad átvizezni a szőnyegpadlót, ellenkező esetben összemehet. A kristályos tisztítószer-maradványokat száradás után ki kell porszívózni.
    Nem alkalmazható: velúr és hosszú szálú szőnyeg esetén!
  1. Száraz tisztítás: minden típusú padlószőnyeghez alkalmazható. A szőnyegek zsugorodásának elkerülése érdekében a száraz tisztítás javasolt, vizes tisztítás után a szőnyeg zsugorodhat.

Kérjük, hogy amennyiben bármilyen hibát észlel, a terméket ne fektesse és ne ragassza le. Felhasználás előtt a terméket kiterített állapotában ellenőrizze a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Garancia

Leragasztott padlószőnyegre csak akkor tudunk vállalni, ha a kifogás oka a használat során felmerülő minőségi hiba.

KÉRJE INGYENES SZAKTANÁCSUNKAT!