A honlap bizonyos funkcióinak működéséhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépes böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat/eltávolításukat.

Termékek Menü

Vásárlói útmutató a szőnyegekhez

VÁSÁRLÓI ÚTMUTATÓ SZŐNYEGEKHEZ

A hazai padlóburkolatok egyik vezető szállítójaként szakértelmünk messze meghaladja a szőnyegeket. Biztosítjuk, hogy ismereteink kiterjedjenek minden más padlóburkolási lehetőségre, valamint azokra az extra darabokra is, amelyek az életterüket a leghatékonyabb teszik otthonossá; ezek a szőnyegek. De milyen szőnyegek vannak, és mi fog megfelelni az otthona belső tereinek? Szakembereink segítségével létrehoztuk ezt az útmutatót, hogy segítsünk Önnek abban, hogy megtalálja az Önnek legmegfelelőbb szőnyeget.

Miért válasszon szőnyeget?

A szőnyeg hozzáadása a meglévő dekorációhoz az egyik legegyszerűbb módja a lakása felfrissítésének. Drámai hatással lehet, befecskendezhet egy színes fröccsöt a térbe, vagy hozzáadhat további kényelmet otthonához. Éppen az új padlóját egészíti ki a szőnyeg, vagy a szoba egy kis színnel bizonyos árnyalatokat hoz létre a térben, vagy talán úgy érzed, hogy egy semleges szőnyeg szépen beállítja az összhangot. Talán van egy fapadlója vagy kőpadlója, melyet a szőnyeg felmelegít, vagy odaadja a gyerekeknek akik szívesen ücsörögnek rajta. Bármi legyen is az oka, egy olyan szőnyegre lesz szüksége, amelyik megfelel az Önnek.

A DOMEX-ben különböző méretű szőnyegeket kínálunk, lehetővé téve a kívánt megjelenést otthonában. Szeretné kiegészíteni a padlóját, vagy létrehozni egy fókuszpontot lakásában? A kis és közepes méretű szőnyegek hatással lesznek szobájára, érezni fogja a különbséget; még arra is fel lehet használni, hogy a szobában jobban érezzük magunkat, növeljük a teret vagy kiemeljük a bútorokat.

A szőnyeg kiválasztásakor vegye figyelembe a szobát, amelybe vásárol. Az otthonában különböző részei, mint például a konyha vagy a folyosó, olyan szőnyeget igényelnek, amely tartós, jutás sisal jellegű vagy rövid szálú. A vastag és shaggy típusú szőnyegek népszerűek a nappalikban és a hálószobákban, mivel kényelmes lábainknak és kényeztetően puhák. Győződjön meg róla, a szőnyeg tervezése és a szoba felmérése során, hogy a szőnyeg nem fogja akadályozni az ajtókat vagy a bejáratokat. Csúszásgátló kínálunk szőnyegeinkhez, amely biztosítja, hogy az új szőnyeg nem mozdul el a helyéről.

A szőnyegek számos természetes és szintetikus anyagból készülhetnek, melyek mindegyike különböző tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik. A Heatset polipropilén fényes puha érzést nyújt, szintetikus, amely kemény és foltálló. A tiszta gyapjú szőnyeg könnyen tisztítható, kiváló rugalmassággal bír és rendkívül tartós, nem is beszélve az extra melegségről melyet lábának nyújt.

Hol használható szőnyeg az otthonában?

A szőnyegek megfizethető és hatékony módja annak, hogy egy otthoni szobát alakítsanak át. A megfelelő szőnyeg hozzáadhat melegséget és kényelmet a társalgójához, megóvhatja a padlót az ebédlőben, és még nyitott, tervezett otthonokban is használható a terek meghatározására és megosztására. A szőnyegek otthonunkban általánosak, mivel az azonnali wow tényezőt biztosítják és sokoldalúak. Találd meg a megfelelő szőnyeget az otthonod számára az alábbi helyiség-útmutatóban.

Nappali, társalgó

A szőnyegeket gyakran használják a nappaliban, mert komfortot és meleget adnak a pihentető helynek. A Shaggy típusú, vastag bolyhos szőnyegek kényelmes, meleg érzést és textúrát kölcsönöznek a padlónak. Bármilyen szőnyeget használhatunk ebben a térbe, mely hozzáadásával otthonosabbá válik a nappalink és szépen kiegészíti a bútorainkat.

Hálószoba

A nappalihoz hasonlóan a hálószoba is egy fontos hely a szőnyeg számára. Valószínűleg sok időt töltesz mezítláb ebben a térben. Ezért fontolja meg a vastag, shaggy típusú, bolyhos szőnyeg kiválasztását, amelybe szinte belesüppednek a lábujjai. A puha és meleg szőnyeg könnyebbé teszi az ágyból való kijutást, különösen a hideg reggeleken.

Étkező

A sűrűbb minták és színek valóban illenek az ebédlőhöz, a szőnyeg egyszerű és hatékony módja az étkező átalakításának. Minél mintásabb egy szőnyeg annál kevésbé látszódnak rajta a foltok., a minták szinte elnyelik azokat. Bölcs dolog elkerülni a vastag, shaggy jellegű szőnyegeket ebben a helységben, hiszen a morzsákat rövidebb szálú szőnyegekből könnyebb kiporszívózni vagy válasszuk mosható szőnyeget! Ha mosógépünkben nem is fér be esetenként, a tisztítóban szépen ki tudják mosni és újszerű állapotban kaphatjuk vissza.

Előterek és folyosók

Alakítsa át a folyosóit és az ehhez tartozó tereket egy kis vagy közepes méretű szőnyegekkel, melytől ezek a terek is sokkal hangulatosabbá válnak. Sokszor megfelejtkezünk ezekről a terekről, de egy kis szín segítségével kényelemet varázsolhatunk ide is és milyen különbséget jelent! Győződjön meg arról, hogy a szőnyeg mérésekor figyelembe veszi a bejáratokat és az ajtókat is.

Télikert, terasz

A télikert padlóját hidegnek és keménynek érezzük. Helyezzen egy szőnyeget ebbe a térbe, és azonnal átalakul. Nem csak a melegséget és kényelemet fog hozzáadni, hanem funkciót is. A legmeglepőbb, hogy rendelkezésre állnak a szabadban használható szőnyegek is. Alakítsa át teraszát könnyű, és könnyen tisztítható kültéri szőnyeggel.

Konyha

Az étkezőhöz hasonlóan a konyha is olyan otthoni terület, ahol gyakran van nedvesség, szennyeződés és morzsák. Azonban a megfelelő szőnyeg valóban fel tudja dobni ezt a helységet is, és hozzáad egy réteg meleget a padlóhoz, amely valószínűleg laminált, kő vagy PVC-padló. Válasszon egy szőnyeget, amelyet könnyű tisztítani, mert rövid szálú. Kaphatóak már mosható szőnyegek is, persze ezek közül csak a kisebbek férnek be a mosógépünkben, de a konyha nem igényel túl nagy szőnyeget.

Szőnyeg design

A szőnyegek lehetnek géppel gyártott szőnyegek vagy az értékesebb kategóriába tartozó kézzel készült szőnyegek. A szőnyegek tulajdonságai: megjelenésük, színük, mintájuk és a méretük. Manapság már fantasztikusan változatos stílusú, színű szőnyegek közül választhatunk, amelyeket gyakran a hagyományos vagy a modern kategóriák közé sorolhatunk. Most megnézzük a hagyományos szőnyegek és a modern szőnyegek közötti különbségeket.

Hagyományos szőnyegek

Hagyományos szőnyegek a lakóteret szinte betöltik, bonyolult, részlet és színben gazdag mintáikkal. Antik érzést keltenek, melyek jól illeszkednek a hasonló stílusú bútorokhoz. Perzsa és keleti stílusban inspirálnak, és luxus érzést adnak hagyományos módon berendezett szobáknak. Ez a stílus időtlen, nem divatfüggő.

Az eredeti perzsa szőnyegek híresek voltak azok finom mintáiról, amelyek általában virágokból álltak, amelyeknek központi motívuma, kontrasztos határral volt körülvéve. A keleti szőnyegek erősek lehetnek olyan színekben, mint a mély vörösek és erős zöldek, vagy semleges és megnyugtató krémek és bézsek. A hagyományos szőnyeg soha nem fog kimenni a divatból. Helyezze a szőnyeget közvetlenül egy csupasz fa vagy laminált padlóra, vagy egyszerűen helyezze el a szőnyeget egy meglévő padlószőnyegen, hogy kiválassza a színeket, és időtlen kifinomultságot adjon az életteréhez.

Modern szőnyegek

A modern szőnyegek sokféle formát öltenek, és különböző mintákban és formatervezésben elérhetőek. A geometrikus tervektől az egyszerű csíkokig, minimalista virágmintákig és merész formákig, a modern szőnyegek az különféle igények sokaságát lefedi. A szín sem korlátozza be. A fényes árnyalatok blokkjai gyakoriak a modern szőnyegekben, a minimalista minták semleges színben jelenhetnek meg. A monokróm szőnyegek nagy hatást gyakorolnak bármilyen helyiségben - akár színes, akár fekete vagy fehér színűek.

A modern szőnyegek kiegészítik és dekorálják az otthonát. Az idősebb, hagyományosabb lakások is élvezhetik a modern szőnyeg élénk megjelenését, függetlenül attól, hogy ez egy merész csíkos szőnyeg egy egyszerű szobában, vagy egy egyszerű szőnyeg egy merészebb szobában. A modern szőnyegek nagyon sokoldalúak. A izgalmas mintáktól az egyszerűbb letisztult mintákig, a modern szőnyegek elég sokszínűek ahhoz, hogy megfeleljenek az otthon minden stílusának dekorációjához. Illessze a szőnyeget a szoba többi részéhez, a meghatározó színek kiválogatásával vagy dobja fel laminált padlóját egy mintás szőnyeg segítségével.

Szőnyeg méretek

Standard méretek

  • 60 cm * 115 cm (vagy 110 cm)
  • 80 cm * 150 cm
  • 120 cm * 160 cm
  • 160 cm * 230 cm
  • 200 cm * 290 cm

Egyedi méretek

A standard méreteken felül a magasabb kategóriás szőnyegekből hosszabb szállítási határidő figyelembe vételével rendelhetünk egyedi méretű szőnyeget is. Ez a méret bármilyen lehet általában 400 cm szélességéig.

Amennyiben egyedi méretű szőnyegre van szüksége rövidebb határidővel, készleten lévő süppedős vagy közép vastag szőnyegpadlóinkból körbeszegéssel vagy egyes típusoknál szegés nélkül is el tudjuk Önnek készíteni a kívánt méretű szőnyeget, akár kör alakban is.

Praktikus tanácsok

Tegyen mindig csúszásgátlót szőnyege alá, hogy ne mozduljon el és ne kelljen mindig visszaigazítani a helyére. A kisebb méretű szőnyegek nagyon könnyen elcsúsznak a helyükről, így az ilyen méretű szőnyegekhez feltétlen vásároljon vékony, csúszásgátló alátétet.