A honlap bizonyos funkcióinak működéséhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépes böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat/eltávolításukat.

Termékek Menü

Laminált padló ápolási útmutató

LAMINÁLT PADLÓ ÁPOLÁSI ÚTMUTATÓ

Amint a laminált padló be van építve és fantasztikusan néz ki, meg akarjuk őrizni újszerű állapotát. Rengeteg dolgot tehetünk annak érdekében, hogy jó állapotban maradjon, és az igazán jó hír, hogy a laminált padló viszonylag alacsony karbantartást igényel. Kérjük olvassa el gondosan útmutatónkat!

Legjobb tippek

 • Amennyiben gyertya viasz vagy rágógumik kerül a padlóra, használjon jeget, hogy meglazítsa a ráragadt anyagot, majd egy műanyag lehúzóval távolítsa el. Törölje tisztára enyhe nedves ruhával.
 • A padlót speciális laminált és fa padlóhoz kifejlesztett BONA felmosóval, moppal mossa fel rendszeresen, ezzel kizárja, hogy elázzon a padlója a felmosáskor.
 • Elkészült a laminált padlónk, most itt az ideje befejezni a szobát, és helyezze be a bútorokat. A károsodás elkerülése érdekében soha ne tolja vagy húzza a bútorokat laminált padlón. Emelje fel azokat a bútorokat, amelyeket mozgatni kell. A lágy kerekek lerakása a székek és asztali lábak alatt megakadályozza a karcolásokat és horpadásokat.
 • Használjuk a Classen laminált padló gyár által kifejlesztett felmosó szert, mely biztos nem teszi mattá padlóját.
 • Kifejezetten javasoljuk a Classen impregnálószer használatát, mely meghosszabbítja padlója életét, segít meggátolni, hogy a sok felmosás nyomot hagyjon padlóján a későbbiekben.
 • Erősebb szennyeződésekre a Classen folt tisztítóját javasoljuk.

Laminált padló tisztítása

 • Egyszerű puha seprű és egy mop lesz az egyetlen eszköz, amire szüksége lesz ahhoz, hogy olyan jól nézzen ki a padlója, mint az újkorában.
 • Vannak más egyszerű dolgok is, amelyek segítenek a napi karbantartásban és a padló tisztán tartásában. Például egy lábtörlő segít megőrizni a szennyeződéseket, megakadályozza, hogy a szennyeződések bejussanak az otthonába.
 • A legfontosabb dolog, hogy a laminált padló NEM VÍZÁLLÓ burkolat. Ne használjon áztató, nedves rongykorongot a laminált padlón. Ha a vízzel átitatjuk a laminált padlót, akkor a laminált rétegekbe beszívódhat a víz, és a padlólap görbülését okozhatja. Minden kiömlést nedves ruhával minél előbb fel kell törölni.
 • Tartsa tisztán a padlót a szennyeződésektől és a portól, puha seprűvel, vagy porszívózással. Száraz mikroszálas mop vagy ruha használható laza szennyeződés és por eltávolítására és gyűjtésére.
 • Az intenzívebb tisztításhoz használjon mikroszálas mopot vagy padlóruhát speciális tisztítófolyadékkal, biztosítva, hogy a maradékot utána eltávolítsa.

Termék karbantartása

Idővel a laminált padlója összegyűjti a piszkot és a port, és elkerülhetetlen, hogy elveszíti az eredeti ragyogását. Ironikus módon néhány tisztítószer maradványt hagy a padlón, ami elfedi a ragyogást, és valójában a víz önmagában elég jó ahhoz, hogy megtisztítsa.

 • A fent leírtak szerint a laza szennyeződés porszívózható.
 • A kövek vagy kavicsok karcolják a laminált felületet.
 • Néhány laminált padló mikro karcolásvédelemmel van ellátva - ellenőrizze a gyártó adatait.
 • Soha ne használjon súrolószivacsot vagy más csiszolóeszközt a laminált padló tisztításához.
 • A kavicsok a cipő talpára ragadhatnak és karcolják a padlót. A lábtörlő segít ezen.

 

Egyéb tippek
ÍGY CSINÁLJUK SOHA NE ÍGY
 rendszeres porszívózás  soha ne tegyen virágcserepet vagy más nedves  dolgot a padlóra
 lágy puha seprés  ne dörzsölje a padlót szivaccsal
 az ajtókhoz és előterekbe szőnyeget vagy  lábtörlőt helyezzen el  ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak  huzamosabb ideig
 házi kedvenc karmai ellen védekezni  ne használjon maró anyagot a tisztításhoz
 használjunk Classen tisztítószert és impregnáló  szert rendszeresen  ne hagyja a kiömlött vizet a padlón
 használjon Bona moppot a felmosáshoz,  melyhez vödör nem szükséges  ne használjon gőztisztítót a laminált padlón