A honlap bizonyos funkcióinak működéséhez sütikkel (cookie-kal) gyűjt névtelen látogatottsági információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépes böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat/eltávolításukat.

Termékek Menü

Szőnyegpadló vásárlási tanácsok

SZŐNYEGPADLÓ VÁSÁRLÁSI TANÁCSOK

A szőnyegpadlóinkat közvetlen Belgium vezető szőnyeggyártóitól szerezzük be, immáron több mint 20 éve. Központi szerepet töltenek be a DOMEX-nél a szőnyegpadló forgalmazása, több mint 20 éve foglalkozunk ehhez, így megbízhat bennünk. Nagy választékba n kínálunk szőnyegpadlókat, hogy megfeleljünk minden életstílusnak és a költségvetésnek. A különböző otthonoknak eltérő igényeik vannak, így a tökéletes szőnyeg megtalálása, amely mind stílusos, mind praktikus igazi kihívás. Megértjük, hogy az új szőnyegbe való befektetés nagy elkötelezettség, és a nagy választási lehetőség kicsit ijesztő lehet. A DOMEX-ben törekszünk arra, hogy az új szőnyeg megvásárlásával a stresszt kiváltsuk szakértői tanácsadással, hogy a böngészéstől a telepítésig egészen könnyedén eljussunk. Ezt a szakértői útmutatót azért hoztuk létre, hogy megkönnyítse a tökéletes szőnyeg megtalálását.

Miért válasszon szőnyeget?

 A szőnyeg évtizedek óta elérhető lakberendezési megoldás otthonában, és könnyű megérteni, miért. Ez egy megfizethető módja a textúra, a szín és a puhaság megjelenésének bármely helyiségbe. A szőnyeg meleg és barátságos a lábad alatt, de még mindig ellenáll a mindennapi kopásnak, és csökkenti a zajokat; így népszerű választás a forgalmas otthonok számára.

A gyakorlatilag minden szőnyeg, stílustól és típustól függetlenül ugyanazon az alapkonstrukción alapul: egy bolyhos vagy felszíni fonal rögzítve van a hátlapon. A szőnyeg minőségét olyan tényezők határozzák meg, amelyek magukban foglalják a bolyhok sűrűségét és a szálak keverékét, amelyből készült. A szőnyegeket gyakran használják a családi otthonokban.

A Domex-ben sokféle szőnyegpadló típust állítunk be költség, szoba és belső ízlés szerint. A szín és a szál típusától a stílusig és a textúrákig biztosan megtalálja az Önnek megfelelő szőnyeget. A szőnyegpadló és a tartozékok széles választékát kínáljuk Önnek, hogy a lehető legjobban kihasználhassa az új padlóburkolatot és tökéletes kivitelezést biztosítva legyen.

Annak érdekében, hogy otthonában döntsön a megfelelő szőnyegről, akár 2-3 kis mintát is rendelhet kedvenc szőnyegeiről online, és hét munkanapon belül elküldjük Önnek a mintákat postán. Így láthatod, hogy a kedvenc szőnyegeid hogyan néznek ki a valóságban. Ez csak az egyik módja annak, hogy könnyen megrendeljük az új szőnyeget.

Szobafoglalás a szőnyegekhez

Tehát most már ismered a kívánt megjelenést, és úgy döntött, hogy a szőnyegpadlót választ - de mi lesz a következő? Most itt az ideje, hogy bele ássa Magát a részletekbe. Milyen típusú szőnyeg az ami legjobban illik az Ön szobájához, életstílusához és belső stílusához? Szakembereink tudásával megismerhetjük, hogy melyik szőnyeg a legalkalmasabb otthonának különböző területeire. A szőnyegek nagyszerű tulajdonsága a sokoldalúság, sok olyan stílusban, amelyek miatt sokféle szoba burkolatát ékesíthetik.

Nappali

A szőnyeg tökéletes választás a nappaliba, mert meleg és puha lábának. Az un. nyírt szőnyegek népszerűek, mivel fényűzővé teszik a nappalit, bolyhos, csavaros vagy egyenes szálú változatban kaphatóak. Ez a szőnyeg típus tökéletes keveréke a kényelemnek és a tartósságnak. A vastagabb buklé szőnyegek is megfelelően tartósak, ha nincs kutya vagy macska a lakásban, melyeknek karmai lehetnek.

Hálószoba, szobák

A nappalihoz hasonlóan a hálószobába a legideálisabb választás a szőnyegpadló. Ha sok időt töltött mezítláb a hálószobában, megengedheti magának, hogy a szőnyeg fényesebb és kényelmesebb legyen, mint praktikus. Válaszon extra puha, süppedős Poliészter alapanyagú szőnyegpadlót. Szeretne bársonyos érzést egy kicsit? A velúr hatású szőnyegek gazdag textúrájával és színeivel valóban kényeztetik a lábadat és a szemedet.

Lépcsők, folyosók, közlekedők

A lépcsők, folyosók, közlekedők nagyobb igénybevételnek és kopásnak vannak kitéve. Forgalmas helyiségekben, polipropilénből, poliamidból vagy gyapjúból készült csavart szálas vagy rövidebb szálú tömörebb textúrájú szőnyegpadlót válasszunk, amely ellenállhat a rendszeres járkálásnak.

Étkező

Függetlenül attól, hogy alkalmi vacsorákat rendeznek, vagy rendszeres családi étkezéseket élveznek az étkezőben, foltállóbb szőnyeget javaslunk, hogy eltávolíthassa a véletlen kiömlött ételeket és italokat.

Fürdőszoba

A fürdőszobába ne válasszunk szőnyegpadlót, ha mégis akkor mosható kilépő szőnyegnek csupán.

Szőnyegszálak

Szőnyegszálak, mesterséges a szőnyeg gyártásához használt fonalszálak, fajtájuk egyedi tulajdonságokat kínál, amelyek közvetlenül befolyásolják a szőnyeg megjelenését, érzését és hosszú élettartamát. Termékeink műszálakból, természetes szálakból vagy a kettő keverékéből álló szőnyegek. De mi a különbség a fonalak között, és hogyan befolyásolják a szőnyeg életét és megjelenését?

Szintetikus szálak

Polipropilén

Puha tapintású, de foltálló és hihetetlenül kopásálló, polipropilén szőnyegek kiváló ár-érték arányt nyújtanak, és ideálisak bárhová az otthonban. Ellenállnak a napfénynek és nedvességnek, valamint az összes családtagnak, beleértve a háziállatokat is. Könnyen tisztítható. A polipropilén a legjobban minél jobb minőséget választani.

Poliamid (Nylon)

Lágy, de még mindig kemény és tartós, poliamid szőnyegek magas kategóriás típusaik rendkívül foltállóak és könnyen tisztíthatók. Ismét ideális választás a családok számára, nem laposodnak le könnyen, a szőnyegpadlója fényes és gyönyörű lesz. A technológia fejlődése új, szuper lágy poliamid szőnyegeket hozott létre, amelyek fantasztikusak!

Poliester

Szuper lágy kivitelű fonal, melytől a szőnyeg kellemesen selymes lesz. Igazi kényeztetés lábunknak.

Természetes szálak

Gyapjú

Természetesség jegyében készül. A gyapjú a legrugalmasabb szál, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan eltűnjenek a lábnyomok a szőnyegről megőrizve eredeti megjelenését. A gyapjúszőnyegek puha, tartós, könnyen tisztítható és 100% -os tisztaságú gyapjú, de keverékben kaphatók. A szín gyapjúban gazdagabb és természetes hő- és hangszigetelést nyújt, nem utolsó sorban lángálló. Annak ellenére, hogy drágább lehet, mint az szintetikus szőnyeg, a gyapjúszőnyeg olyan hosszú ideig tart, hogy sokak számára befektetésnek tekinthető.

Szizálkender

Kemény, természetes és puha. A sisal szőnyegek kemények, kényelmesek és korszerű, szinte szerves megjelenésűek. A hagyományos szövés adja meg Sisal szőnyegeket jellegzetes textúrájukban. A víz vagy más folyadékok nyomot hagyhat a szőnyegen.

Szőnyeg design

A szőnyegek széles választékban kaphatók, lehetővé téve a szabadságot, hogy otthonában kreatívan válasszon a színek, a textúrák és a minták közül. Akár hagyományos megjelenést, akár retro vagy kortárs érzést keres, vannak szőnyegek, amelyek megfelelnek a stílusnak. Itt vizsgáljuk meg azokat a különböző hatásokat, amelyeket a mintázott, sima és csíkos szőnyegek az otthonában keltenek.

Mintás szőnyeg

A mintázott szőnyeg bátor választás, mely modern vagy tradicionális érzést ad otthonának. A klasszikus motívumokkal, díszes részletekkel, a trendi kortárs stílusokhoz megfelel minden otthon belső térének. Még a gyermek hálószobája is játszótérré alakítható szőnyegekkel, amelyeket a kedvenc mesefigura inspirált. Előnye: elrejti a szennyeződéseket, modern vidám otthont tudunk varázsolni vele.

Egyszínű szőnyeg

Válasszon egyszínű szőnyeget, drámai színben vagy semlegesebb föld színekben. Az egyszínű szőnyeg sokoldalúsága lehetővé teszi a kívánt megjelenést egyszerű színstílussal vagy kontrasztos árnyalatokkal Sima szőnyegek bármilyen helyiségben használhatók, hogy kiegészítsék meglévő dekorációját vagy éppen kontrasztot hozzanak létra. Előnye, soha nem megy ki a divatból, mert nincs határozott a divattal változó mintája.

Csíkos szőnyeg

Legyen merész az otthona tervezésével, dinamikus csíkos szőnyeg beillesztése a szobákba a maximális hatás elérése érdekében. Különösen a lépcsőkön népszerűek, a függőleges csíkok az űrutazás illúzióját keltik, és olyan kontrasztos színekben kaphatók, amelyek áthatják a személyiséget. Előnye: a csíkos szőnyeg ideális forgalmas otthonok számára, mert elrejti a szennyeződést és a kopást.

Szőnyeg vastagsága: vastag vagy vékony? Rövid vagy hosszú szálú?

A szőnyeg vastagsága a szálak hosszúságától függ. A szőnyeget úgy alakították ki, hogy a szálakat a szőnyeg hátlapján és azon kívül szőtték, amely egy sor hurkot hoz létre. A hurkokat ezután vágják, hogy egy csavaros bolyhos szőnyeget hozzanak létre, vagy a bontatlan maradnak, hogy hurok bolyhos szőnyeget hozzon létre. A vágott és hurkolt technológia kombinációjával szintén bolyhos szőnyegek kapunk. A szőnyegszálak vastagsága határozza meg a padló tulajdonságait, beleértve annak megjelenését, érzését, tartósságát és a könnyű tisztítást. Két gyakori bolyhos hosszúság van: mély, magas.

Magas szálak

A magas szálú szőnyegek vastagok, lágyak és luxus érzést keltenek. A hozzáadott kényelem és melegség jellemzi, amelyet a mély szövés biztosít. Népszerű hálószobába és nappaliba.

Rövid szálak

A rövid bolyhos szőnyegek jobban megfelelnek az otthoni nagy forgalomban lévő területeknek, mivel könnyebben tisztíthatók: pl.: folyosókra, előtérbe, és az étkezőhelyiségekbe.

Szőnyegtípusok

A szőnyeg kinézete függ a száll vastagságtól, a száll magasságtól, és a technikától amivel előállítják. Általában egy rövidebb, sűrűbb bolyhos szőnyeg a tartja meg legjobban a megjelenését hosszabb ideig, kopásnak is jobban ellenáll. Egy hosszabb bolyhos szőnyeg hozzá egy kis luxust visz otthonába! Az egyes típusok különbözőképpen viselkednek más-más helységekben.

Twist szőnyegek (csavart szálú)

Sima felület és nagyobb kopásállóság jellemzik. Csavart szőnyeg szálakkal ízléses stílusokat és kényelmet biztosítunk otthona számára. Egyszínű föld színekben és kontrasztos divat színekben is kapható. A csavarással erősített szőnyegszálak miatt kiválóan alkalmas a lakás nagy forgalmú helységeinek burkolására (pl. folyosók, előterek, nappalik) és nagyszerű a forgalmas családi házak számára.

Saxony szőnyegek

Finom érzés a lábaknak, lágy és szuper lágy kivitelű, meglepően jó kopásállósággal rendelkezik. A saxony szőnyegek kinézetét a szálak vastagsága és tömörsége biztosítja, melyek egyenesek és egyforma magasra vannak lenyírva. Hihetetlenül népszerű választás a hálószobák és nappali helyiségekben, mivel mély, fényűző textúrája és lágy érzése biztosít.

Buklé szőnyegek (loop pile)

Hurkolt bolyhos szőnyegek

A hurkolt bolyhos szőnyegek tökéletes kombinációja a kényelmesnek és praktikusnak. Választhat a egyszínű hurkolt vagy többszintű un. melírozott szálakból készült szőnyeget, melyek kisebb vagy nagyobb hurkokban végződnek. A buklé szőnyeg felülete sima, egyszínű vagy több tónusú árnyalatokban érkeznek. Ha kis kedvence karmokkal rendelkezik, amelyek elkaphatják a hurkokat, javasoljuk egy másik típusú szőnyeg választását.

Berber szőnyegek

A berberes szőnyeg megjelenése nagy hurkokban történik, számos mintázatú és textúrájú választékban kapható, így sokoldalú lehetőséget kínál. Megfizethető, keményebb felületű szőnyeg. Könnyen megbirkózik a nagy forgalmú helységeinek igényeivel is, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnie.

Nyírt szőnyegek mintával

A szőnyeg egyenes és hurkolt szálakból áll, hurkolt szálak vágva vannak, így alakul ki a szőnyeg mintája. Ezek a vágott hurkok olyan mintákat hoznak létre, amelyek egyedülálló megjelenést kölcsönöznek a szőnyegeknek, még egyszínű kivitelben is! Hurkok miatt ezek a szőnyegek nem ajánlottak olyan otthonokba ahol házi kedvencet tartanak..

Velúr szőnyeg

Sűrű, alacsony vágású szálak, melyek sima, bársonyos felületet biztosítanak. Egyes, alacsonyra nyírt szálak biztosítják lábujjaknak fényűző, kényeztető érzést. Ez a szőnyeg gyönyörűen puha, kényelmes és szigetelő, így csodálatos társalgóba, nappaliba vagy hálószoba szőnyegnek is.